hoeve site 1.png
Dagbesteding

Onze deelnemers staan centraal en we laten ze kennismaken met en mee werken in en rondom de paardenhouderij.

Deze sector biedt tal van activiteiten en werkzaamheden. Deelnemers kunnen heerlijk bezig zijn en het geeft hen voldoening omdat ze aan het 'werk' zijn en 'zorg dragen' over de dieren. Door de ongedwongen sfeer bieden wij deelnemers de mogelijkheid om doelen te bereiken en individuele mogelijkheden uit te breiden.

Naast paarden zijn er op het bedrijf ook een aantal kleindieren waar onze deelnemers zorg over kunnen dragen.

Openingstijden
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 09.30 – 15.30 uur, bieden wij dagbesteding aan volwassenen met een beperking. Anderen tijden eventueel in overleg met ons.

De werkzaamheden
Het mede verzorgen van de paarden.

Het vegen van de gangpaden – uitmesten van de boxen – voeren - zaagsel in de boxen doen – tuin onderhoudt – onkruid wieden – paarden poetsen – paarden berijden – stal onderhoud – klusjes - verzorgen van de kleindieren – moestuin onderhoud – maar ook huishoudelijke werkzaamheden in de kantine – voorraden aanvullen en noem maar op: kortom alles op en rond onze boerderij!

Het blijft dagbesteding dus is er ook voldoende tijd en ruimte voor: Excursies, wandelen, thema’s , ontspanning, fietsen, sport en ook binnen activiteiten zoals film kijken, koken/bakken, creatief, spelletjes.

Wij vinden het van belang dat er geen tijdsdruk is en dat de activiteiten individueel bekeken worden en er ingespeeld wordt op mogelijkheden en behoeftes van de deelnemers.

Scholing

Vanaf januari 2021 starten wij met het geven van scholing in combinatie met dagbesteding. Voorlopig starten wij met 1 dagdeel per week met ondersteuning van een beroepsprofessional die ervaring heeft met de doelgroep. Individueel wordt bekeken waar de behoeftes en wensen liggen waar het onderwijsplan op wordt afgestemd. 
Hierbij moet onder andere gedacht worden aan:

  • Rekenen
  • Lezen
  • Schrijven
  • Maatschappijleer